Tarta rustica cu fructe si putina Franta

Daca inchizi ochii si te gandesti la Franta, iti vin in minte tartele, lavanda, macarons si satele franceze. Cautand cate ceva despre satele din Franta si lasandu-ma inspirata de atmosfera rupta din povesti din Medoc vazuta prin ochii lui Mimi Thorisson, am descoperit Veules-les-Roses. Acest sat din Normandia m-a inspirat si merita un loc bun in lista „de vizitat„. Dovezi de pe Google mai jos:

     

Cu gandul la aceste locuri am adus putin din atmosfera franceza cu o tarta de casa cu fructe de padure pastrate din vara.

Pentru reteta avem nevoie de urmatoarele:

Blat
200g faina
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita praf de copt
1 lingura zahar pudra sau zahar de cocos
80g ulei de cocos
6-8 linguri apa rece (de la frigider)

Umplutura
300g fructe
1 lingura amidon
3-4 linguri zahar
1/2 lingurita extract de vanilie
coaja rasa de portocala, lamaie

Pentru blat, se amesteca ingredientele uscate cu uleiul de cocos, iar apoi se adauga apa rece treptat. Se transfera aluatul pe blatul de lucru infainat si se formeaza o bila fara a framanta prea mult. Se intinde blatul rotund pe o foaie de copt si in mijloc se pune umplutura.
Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele. Eu am folosit fructe congelate pe care le-am cumparat din vara.
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
Dupa ce se pune umplutura in mijloc, se aduc marginile blatului peste umplutura si se apasa cu degetele. Astfel, tarta va avea o forma rustica.
Se lasa la cuptor aproximativ 30 de minute sau pana cand capata o culoare aurie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *